Ocet ryżowy 1 L
Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Składniki: woda, ryż 30 %
Ocet ryżowy
1 L /szt.
1Lx12 szt./karton
Kraj pochodzenia: Chiny
Po otwarciu produkt należy przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu: |
Wartość energetyczna 63kJ/15kcal |
Tłuszcze 0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g |
Węglowodany 3,7g |
w tym cukry 0g |
Białko 0g |
Sól 0g |