Ocet ryżowy 500 ml

Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie ryżu, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

 

Składniki: woda, ryż 30 %

 

Ocet ryżowy
625 ml /szt.

625ml x 12 szt./karton

 

Kraj pochodzenia: Chiny

Po otwarciu produkt należy przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce.

Wartość odżywcza w 100ml produktu:

wartość energetyczna: 63kJ/15kcal

tłuszcze: 0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g

węglowodany: 3,7g

w tym cukry: 0g

białko: 0g

sól:0g

 

 

Close Menu